Baharat

Anasayfa      Baharat

2488248.png
Kırmızı Pul Biber
İnsanlığın var oluşundan 19,6 milyon yıl önce kırmızı biber ortaya çıkmıştır. Dünyada, 100’e...
6776517.png
Karabiber
Karabiber, çiçekli bitkilerden Piperaceae familyasına ait bitkilerin meyvelerinin kurutulup...
3361966.png
Kimyon
Kimyon, maydanozgiller familyasından otsu bir baharattır; anavatanı Akdeniz...
1063382.png
Köfte Baharatı
Hazırlamış olduğunuz köftelerinizde kullanılmak üzere hazırlanmış lezzetine lezzet...
7115465.png
Nane
Mentha veya genellikle nane yaprağı olarak bilinen Lamiaceae cinsinden bir bitkidir.
5236579.png
Salça
Özellikle domatesin ve olgunlaşmış kırmızı biberin çeşitli metodlarla koyulaştırılmış özü.
1365303.png
Toz Biber
Kırmızı toz biber, kırmızı acı biberin kurutularak çekilmesinden elde edilir. A vitamini
7307299.png
İsot
İsot, özellikle Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te yetiştirilen biberlerin, kendine...
7490302.png
Kekik
Kekik, daha çok çimenlik, orman kıyıları ve tarlalarda yetişen bitki türlerine verilen...
3526598.png
Hindistan Cevizi
Vitamin, mineral ve antioksidanlar bakımından zengin olan Hindistan cevizi...
1639167.png
Tarçın
Anatavatanı Çin olan tarçın, kelime olarak Fransızcadan dilimize geçmiş ve Çin Ağacı...
244351.png
Kuru Biber
Kurutulmuş yeşil biber, taze yeşil biber kullanılarak kurutulup üretilen ve üretim...
6456794.jpg
PUL BİBER İPEK/YAĞLI
Özel İpel Biberi, toz ve pul biber yapımında kullanılan, meyveleri konik yapılı ince etli,
2287300.jpg
Ihlamur
Tiliaceae familyasına ait olan ıhlamur ağacı; 20-30 m boyunda, sık dallı, geniş piramit...
5199409.jpg
Kuş Burnu
Türkiye’de yabangülü, şillan, deligül, gülburnu isimleriyle bilinen kuşburnu; Batı ve Orta Asya, ...
4397326.jpg
Nar Ekşisi
Salata, çiğ köfte ve kısır gibi yemekler başta olmak üzere farklı yemeklerde kullanılan ...
1105110.jpg
Nar Özü
Nar (Punica granatum), 5 – 10 metre arasında değişen büyüklüğe sahip kınagiller...
5818631.jpg
Köri
Güneydoğu Asya mutfağının en baş baharatlarından biri olan köri, zerdeçal, zencefil ve sumak...
5513862.jpg
Toz Zencefil
Zencefilgiller ailesinden gelen ve ince ve uzun yaprakları olan zencefil, kırmızı çiçekler açan çok yıllık
2023262.jpg
Reyhan (Fesleğen)
Lamiaceae familyasından olan reyhan (Ocimum basilicum L.), değerli bir uçucu yağ ve aynı
5531664.jpg
Defne Yaprağı
Latincesi Laurus Nobilis olarak bilinen defne bitkisi yaygın olarak Akdeniz ve Avrupa’nın güney
1816332.jpg
Şeker
Şeker kamışı ya da şeker pancarı bitkisinden elde edilen şekerin 1 gramı 4 kaloridir.
3682828.jpg
Sumak
Yaygın olarak Güneybatı Asya, Anadolu ve özellikle de Batı Kafkasya’da bulunmaktadır. Ülkemizde
8931403.jpg
Kakao
Kakao, çikolata üretiminin temelidir ve saf haliyle, kakao tozu esas olarak fırınlanmış ürünler
7058357.jpg
Pestil Tatlısı
Pestil İsminin Anlamı ve Kaynağı: Pestil İtalyanca şekerlenmiş meyveden yapılan lokum veya