Baharat

Anasayfa      Baharat

Hindistan Cevizi

Vitamin, mineral ve antioksidanlar bakımından zengin olan Hindistan cevizi, dünyanın pek çok ülkesinde beyaz meyvesi, suyu, sütü ile hem yenerek hem de kozmetik ürünlerinin içinde tüketiliyor. Hemen her yaştan bireyin güvenle tüketebileceği Hindistan cevizi; karbonhidratlar, doymamış yağlar ve lif bakımından, kalsiyum, demir, bakır, magnezyum, manganez, çinko ve selenyum oldukça zengindir. Ayrıca bol miktarda protein, sodyum, potasyum, niasin, pantotenik asit, piridoksin, riboflavin, tiamin, C, E, K vitaminleriyle tüm vücut sağlığımız için gerekli öğeler barındırıyor.

Hindistan cevizinin besin değerleri

Karbonhidrat 4,78gr
Protein 3,92gr
Yağ 36,5gr
Lif 9gr
Sodyıö 35mg
Potasyum 380mg
Kalsiyum 20mg
C Vitamini 2mg
Demir 2,25mg