Baharat

Anasayfa      Baharat

Salça

Özellikle domatesin ve olgunlaşmış kırmızı biberin çeşitli metodlarla koyulaştırılmış özü.

Toz Biber

Kırmızı toz biber, kırmızı acı biberin kurutularak çekilmesinden elde edilir. A vitamini

İsot

İsot, özellikle Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te yetiştirilen biberlerin, kendine…

Kırmızı Pul Biber

İnsanlığın var oluşundan 19,6 milyon yıl önce kırmızı biber ortaya çıkmıştır. Dünyada, 100’e…

Karabiber

Karabiber, çiçekli bitkilerden Piperaceae familyasına ait bitkilerin meyvelerinin kurutulup…

Kimyon

Kimyon, maydanozgiller familyasından otsu bir baharattır; anavatanı Akdeniz…

Köfte Baharatı

Hazırlamış olduğunuz köftelerinizde kullanılmak üzere hazırlanmış lezzetine lezzet…

Nane

Mentha veya genellikle nane yaprağı olarak bilinen Lamiaceae cinsinden bir bitkidir.

Hindistan Cevizi

Vitamin, mineral ve antioksidanlar bakımından zengin olan Hindistan cevizi…

Tarçın

Anatavatanı Çin olan tarçın, kelime olarak Fransızcadan dilimize geçmiş ve Çin Ağacı…

Kuru Biber

Kurutulmuş yeşil biber, taze yeşil biber kullanılarak kurutulup üretilen ve üretim…

Kuru Fasülye

Kuru fasulye Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Ülkemizde kuru fasulye

PUL BİBER İPEK/YAĞLI

Özel İpel Biberi, toz ve pul biber yapımında kullanılan, meyveleri konik yapılı ince etli,



. .

Ihlamur

Tiliaceae familyasına ait olan ıhlamur ağacı; 20-30 m boyunda, sık dallı, geniş piramit…
.
.

Kuş Burnu

Türkiye’de yabangülü, şillan, deligül, gülburnu isimleriyle bilinen kuşburnu; Batı ve Orta Asya, …

Nar Ekşisi

Salata, çiğ köfte ve kısır gibi yemekler başta olmak üzere farklı yemeklerde kullanılan … . .

Reyhan (Fesleğen)

Lamiaceae familyasından olan reyhan (Ocimum basilicum L.), değerli bir uçucu yağ ve aynı

Toz Zencefil

Zencefilgiller ailesinden gelen ve ince ve uzun yaprakları olan zencefil, kırmızı çiçekler açan çok yıllık

Nar Özü

Nar (Punica granatum), 5 – 10 metre arasında değişen büyüklüğe sahip kınagiller… .

Köri

Güneydoğu Asya mutfağının en baş baharatlarından biri olan köri, zerdeçal, zencefil ve sumak… .

Kakao

Kakao, çikolata üretiminin temelidir ve saf haliyle, kakao tozu esas olarak fırınlanmış ürünler

Sumak

Yaygın olarak Güneybatı Asya, Anadolu ve özellikle de Batı Kafkasya’da bulunmaktadır. Ülkemizde .

Şeker

Şeker kamışı ya da şeker pancarı bitkisinden elde edilen şekerin 1 gramı 4 kaloridir. .

Defne Yaprağı

Latincesi Laurus Nobilis olarak bilinen defne bitkisi yaygın olarak Akdeniz ve Avrupa’nın güney .

Pestil Tatlısı

Pestil İsminin Anlamı ve Kaynağı: Pestil İtalyanca şekerlenmiş meyveden yapılan lokum veya .