Leblebi

Leblebi

Nohudun kavrularak gevrek bir hale gelmesi sonucu oluşan leblebi, sevilerek tüketilen bir kuru yemiş çeşididir.
Leblebi Şeyh Murat Gazi tarafından nohudun ıslatılıp kavrulması ile keşfedildi. İç Anadolu bölgesinden sonra Ege bölgesinde de üretilmeye başlanan leblebi, Çorum’dan farklı olarak beyaz nohuttan üretilir. Bu yüzden Ege bölgesinde üretilen beyaz leblebiye sakız leblebisi de denmektedir.

Besin Değeri 100 gramda 1 Kahve Fincanı / 20 g
Kalori 268 kcal 53.6 kcal
Karbonhidrat 38.34 g 0.8 g
Lif 21.4 g 4.3 g
Protein 19.8 g 4.0 g
Yağ 3.4 g 0.7 g
Kolesterol 0.0 mg 0.0 mg
A Vitamini 30.0 IU 6.0 IU
C Vitamini 4.0 mg 0.8 mg
Potasyum 810.0 mg 162.0 mg
Kalsiyum 124.0 mg 24.8 mg
Demir 7.0 mg 1.4 mg
Halktan

BİZE ULAŞIN

Görüş/Öneri ve diğer talepleriniz için bize 7/24 ulaşabilirsiniz. Düşünceleriniz bizim için kıymetli.

2021 © Tüm hakkı www.halktan.com.tr’ye aittir.